Νέα δυναμική διαδήλωση στον Τύμπανο Αργιθέας.

Επικαιρότητα

Το πρωί της Κυριακής 18 Ιουλίου, ένας συννεφιασμένος και κατεστραμμένος Τύμπανος υποδέχτηκε τη διαδήλωση κάποιων εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα που είχαν απευθύνει τις προηγούμενες μέρες συλλογικότητες της περιοχής, πολιτιστικοί και ορειβατικοί σύλλογοι. Την εβδομάδα που προηγήθηκε της διαδήλωσης, η αστυνομία της Καρδίτσας, προφανώς αγχωμένη μπροστά στη νέα δυναμική κινητοποίηση που οργανώνονταν, σχημάτισε δικογραφία για την προηγούμενη κινητοποίηση στο ίδιο σημείο, στις αρχές του Ιούνη, καλώντας για ανωμοτί καταθέσεις (δηλαδή ως υπόπτους, αρχικά, και όχι ως κατηγορούμενους) ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτήν.

Έχοντας προηγηθεί όλα αυτά, με σφιγμένη την καρδιά από την εικόνα του κατεστραμμένου βουνού και με οργή για τις αστυνομικές και δικαστικές μηχανοραφίες, η διαδήλωση ξεκίνησε από το εργοτάξιο του υποσταθμού της ΔΕΗ και κινήθηκε προς το σημείο της αιολικής εγκατάστασης όπου η αστυνομία και πάλι απαγόρεψε την προσέγγισή της.

Οι εργασίες στον Τύμπανο προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς. Στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο υποσταθμός της ΔΕΗ ήδη μέσα στον τελευταίο μήνα υψώθηκε το τσιμεντένιο κέλυφος του κτιρίου, ενώ λίγο παραπάνω, στο σημείο κατασκευής του αιολικού εργοστασίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στον Αύγουστο σχεδιάζεται να ολοκληρωθούν βασικά σημεία του έργου πριν την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών. Ήδη ο χωματόδρομος που οδηγεί στο σημείο έχει υποστεί εκ νέου διαπλάτυνση τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση των εξαρτημάτων των α/γ.

Ο αγώνας υπεράσπισης των Αγράφων συνεχίζεται αδιάκοπα και αυτό το καλοκαίρι. Με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας, με το μπλοκάρισμα των εργασιών και των εργολαβικών συνεργείων (όπως έγινε το πρωί της 20ης Ιουλίου στην Μούχα).

Το τσιμεντένιο κέλυφος του υποσταθμού της ΔΕΗ σηκώθηκε τον τελευταίο μήνα.

Η διαδήλωση στο εργοτάξιο κατασκευής υποσταθμού της ΔΕΗ.

Η είσοδος του εργοταξίου.


Το αστυνομικό μπλόκο απαγορεύει την προσέγγιση του εργοταξίου κατασκευής του αιολικού σταθμού.


Το εργοτάξιο κατασκευής του αιολικού σταθμού.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει περαιτέρω διαπλάτυνση του χωμάτινου δρόμου που οδηγεί στον αιολικό σταθμό.

Καταγραφή της διαδήλωσης. Κάπως έτσι στήνονται οι δικογραφίες της ασφάλειας της Καρδίτσας.

Στην κεφαλή η πρωτοβουλία πολιτών Αργιθέας απ΄το Πετρίλο.

Πρωτοβουλία κατοίκων Αθήνας για την προστασία των Αγράφων.

Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών.

Αθηναϊκός ορειβατικός σύλλογος.

Πολιτιστικός σύλλογος νέων Νεοχωρίου.

Ευτοπία.

Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων.

Ασπροπόταμος.

Παρόντες και κάτοικοι της Βαλαώρας που αγωνίζονται ενάντια στην αρπαγή των βοσκοτόπων του χωριού τους και μετατροπή τους σε φωτοβολταϊκή επένδυση.

Συντονιστικό αγώνα για τα Άγραφα και Επιτροπή αγώνα Αγραφιωτών.

Κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών ο δρόμος αποκλείστηκε με πέτρες, κάνοντας τη ζωή των ματάδων δύσκολη.

Παρέμβαση της Συνέλευσης για την υπεράσπιση των βουνών σε συναυλία στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων.

Υλικό της εφημερίδας μας στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων.