Κέντρο ενημέρωσης και συνέλευση βουνού στην γέφυρα του Καριτσιώτη.

Επικαιρότητα

Εδώ και κάποιες ημέρες, στη διασταύρωση της γέφυρας Καριτσιώτη, 3 χιλιόμετρα μετά το χωριό Μπελοκομίτης, έχει στηθεί ένα κέντρο αγώνα υπεράσπισης των βουνών, με ένα μόνιμο κιόσκι ενημέρωσης και με ανοιχτή συνέλευση βουνού να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο. Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.

Με αφετηρία την ανάγκη για φυσική παρουσία στα Άγραφα και την ανάγκη ύπαρξης ενός σημείου συνάντησης όσων δραστηριοποιούνται γύρω από την υπόθεση της υπεράσπισης των αγραφιώτικων βουνών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 η πρώτη Συνέλευση Βουνού από κόσμο, ντόπιο και μη, που βρέθηκε και θα βρίσκεται στην περιοχή. Με στόχο την καθημερινή φυσική παρουσία έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο ενημέρωσης στη διασταύρωση της γέφυρας του ποταμού Καριτσιώτη κοντά στο χωριό Μπελοκομίτη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με έντυπο υλικό και πληροφορίες για τις δράσεις που θα οργανώνονται στην περιοχή. Καθιερώθηκε στο ίδιο σημείο εβδομαδιαία Συνέλευση Βουνού κάθε Σάββατο ως συνάντηση συντονισμού για τους ντόπιους, τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών και τους επισκέπτες, για όσους ήδη δραστηριοποιούνται στον αγώνα αλλά και για όσους ακόμη θελήσουν να συμμετέχουν.

Ένα σημείο αναφοράς και συνύπαρξης που επιθυμεί να απαντήσει στη βασική ανάγκη του κόσμου που αγωνίζεται και βρίσκεται διάσπαρτος σε όλη την έκταση των Αγράφων, αλλά και σε διάφορα σημεία της χώρας καθώς και του κόσμου που παρακολουθεί τις εξελίξεις, να βρεθεί από κοντά στον ίδιο τον τόπο που κινδυνεύει, να επικοινωνήσει, να γνωριστεί και να οργανωθεί καλύτερα για την επόμενη περίοδο. Εκτός από τη διάχυση της πληροφορίας και τη διευκόλυνση της συνεννόησης όλων, θα υπάρχει και ενημέρωση για τους χώρους διαμονής στο βουνό.

Καλούμε κατοίκους και καταγόμενους από την περιοχή, άτομα απ’ όλη τη χώρα, τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, να στηρίξουν το κέντρο ενημέρωσης και να συμμετέχουν στη Συνέλευση Βουνού κάθε Σάββατο του Αυγούστου στις 16.00 το απόγευμα στη διασταύρωση της γέφυρας του ποταμού Καριτσιώτη κοντά στο χωριό Μπελοκομίτη με σκοπό τον αποτελεσματικό συντονισμό, επικοινωνία και τη διοργάνωση ενημερωτικών συζητήσεων. Καλούμε όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά την αξία των βουνών να γεμίσουν τα Άγραφα με ζωή, ιδέες και δράσεις για τον κοινό αγώνα που αφορά τις τωρινές και τις επόμενες γενιές.

ΑΓΡΑΦΑ, καλοκαίρι 2020

Στη ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΙΤΣΙΩΤΗ (3 χλμ. από το χωριό Μπελοκομίτη). ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την υπεράσπιση των αγραφιώτικων βουνών με έντυπο υλικό και καθημερινή φυσική παρουσία.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΟΥΝΟΥ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ για τα ΑΓΡΑΦΑ κάθε Σάββατο του Αυγούστου στις 16:00 το απόγευμα.

Επικοινωνία: sinantisi_sta_agrafa_2020@protonmail.com