19 και 20 Αυγούστου, 4η Συνάντηση Φίλων των Αγράφων, στο ορειβατικό καταφύγιο.

Επικαιρότητα

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων και ο Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου διοργανώνουν στο Ορειβατικό Καταφύγιο των Αγράφων, στο οροπέδιο του Καραμανώλη, την 4η Συνάντηση Φίλων των Αγράφων. Η συνάντηση αυτή θα είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση της κορυφογραμμής της Καζάρμα. Την πρώτη ημέρα θα περιλαμβάνει ενημερωτική εκδήλωση και συζήτηση για τον προγραμματισμό δράσεων, ενώ την δεύτερη θα γίνει πεζοπορία προς την Καζάρμα. Αναλυτικά το πρόγραμμα όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση του ορειβατικού συλλόγου:

«Η ΚΑΖΑΡΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΒΟΥΝΟ!»

Το σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων της λίμνης Πλαστήρα η 4η Συνάντηση φίλων των Αγράφων. Θα είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση της κορυφογραμμής  Καζάρμα (Ζυγουρολίβαδο, Πυροφυλάκιο)-Βουτσικάκι όπου έχουν φτάσει τα μαύρα μαντάτα αφού ετοιμάζεται να ισοπεδωθεί για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες!!

Οι υποσχέσεις ότι «δεν θα μπουν άλλες ανεμογεννήτριες στα πανέμορφα βουνά των Αγράφων» μένει κενό γράμμα καθώς εγκρίθηκε η εγκατάσταση εννέα  ανεμογεννητριών στην πανέμορφη κορυφογραμμή πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα, στα όρια του δήμου Αργιθέας και Μουζακίου.

ΔΕΝ θα αφήσουμε να περάσει η υποβάθμιση του τόπου και η υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών! ΔΕΝ θα αφήσουμε να ακυρωθεί η προοπτική ανάπτυξης της περιοχής με αφετηρία τα βουνά μας και την Λίμνη Πλαστήρα, ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους. Η πανέμορφη και περίβλεπτη απ’ όλη την Καρδίτσα, την Λίμνη Πλαστήρα και μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας κορυφογραμμή Ζυγουρολίβαδο – Καζάρμα – Πυροφυλάκιο, πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα, οδεύει προς ισοπέδωση για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες και όλες οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής με αφετηρία τα βουνά μας και την Λίμνη Πλαστήρα, ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους, ακυρώνονται με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Περιμένουμε τους φίλους των Αγράφων, των βουνών και της ελληνικής φύσης σ αυτό το αγωνιστικό αντάμωμα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 19/8

– Πρωί. Υποδοχή συμμετεχόντων στο ορειβατικό καταφύγιο

– 10:30 εθελοντική δράση σε μονοπάτι της περιοχής

– 19:00 χαιρετισμοί εκπροσώπων συλλόγων και πολιτών

– 19:30 ενημέρωση για τις εξελίξεις από τον Χ. Φασούλα (μέλος του Δικτύου Αγράφων) και συζήτηση για τον προγραμματισμό δράσεων

– 21:30 βραδιά με ελληνική μουσική

Κυριακή 20/8

– Πεζοπορία στην Καζάρμα

Αφετηρίες:

Καρδίτσα, πέτρινη τράπεζα, 07:00.

Ορειβατικό καταφύγιο, 07:30.

Διάσελο Αγ. Νικολάου Βλασίου, 08:45.

Συνάντηση στο διάσελο Φυλακτής (Παλιομάντρι) και πορεία στο πυροφυλάκιο στην κορυφή της Καζάρμας (Ζυγουρολίβαδο).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 697411085