ΦΩΤΟ, ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ 4ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Όλη η πόλη στο πόδι!

Επικαιρότητα

Για την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου έχει οριστεί το δικαστήριο τεσσάρων αγωνιστών που συμμετείχαν τον Αύγουστο του 2019 στις κινητοποιήσεις έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας, στο πλαίσιο του αγώνα υπεράσπισης των βουνών και των νερών των Αγράφων. Η υπόθεση αναβαθμίστηκε δικονομικά τον Ιούλιο του 2020, όταν και μετατέθηκε η εκδίκασή της από μονομελή σε τριμελή έδρα. Και αυτή τη φορά η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά. Η Ανοιχτή Συνέλευση τις προηγούμενες ημέρες διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων οι οποίες κορυφώνονται με διαδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας και συγκέντρωση αλληλεγγύης το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της πόλης.


Η δημοπρασία

Τον Αύγουστο του 2019 η τότε δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Φ. Αλεξάκο, εννέα μόλις ημέρες πριν τη λήξη της θητείας της, έβαλε σκοπό να δημοπρατήσει δημόσιες δασικές εκτάσεις στις τοπικές κοινότητες Καστανιάς, Καροπλεσίου και Καταφυγίου προκειμένου να περάσουν πυλώνες υψηλής τάσης μεταφοράς ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα. Συγκεκριμένα το δίκτυο αφορούσε τα σχέδια των εταιρειών “Ανεμοδομική” και “Πουνέντης” που προέβλεπαν την εγκατάσταση δύο αιολικών εργοστασίων στην Νιάλα και στο Βοϊδολίβαδο αντίστοιχα. Σχέδια τα οποία ακυρώθηκαν τον χειμώνα που μας πέρασε ύστερα από τις μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη των ελλιπέστατων περιβαλλοντικών μελετών και των ψεύτικων στοιχείων που αυτές συμπεριελάμβαναν.

Οι κινητοποιήσεις

Το πρωί εκείνης της 5ης Αυγούστου οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες αξημέρωτα περικύκλωσαν το δημαρχείο προκειμένου να αποτρέψουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα δημοπρατούσε τις συγκεκριμένες εκτάσεις. Η πολυπληθής αστυνομική παρουσία εξασφάλισε την είσοδο στους δημοτικούς συμβούλους, ενώ την ώρα που ολοκληρώνονταν η δημοπρασία στον όροφο του δημαρχείου η οργή και η αγανάκτηση όσων βρίσκονταν κάτω στη συγκέντρωση αντιμετωπίστηκε με επίθεση των ΜΑΤ και χρήση χημικών. Είχε πολλά χρόνια η Καρδίτσα να ζήσει μία τέτοια κατάσταση, στο κέντρο της πόλης. Τα νέα ταξίδεψαν στόμα-με-στόμα απ’ άκρη σε άκρη, προκαλώντας θυμηδία και περισσότερο πείσμα. Τις επόμενες ημέρες η Καρδίτσα έμοιαζε με καζάνι που βράζει και γι’ αυτό δεν έφταιγε η αυγουστιάτικη καρκαμπίλα. Στο τοπικό τύπο, στις κουβέντες στα καφενεία και στις πιάτσες έσουρναν τα… πάντα-όλα για τη χρήση χημικών και για την βιασύνη του Φ. Αλεξάκου να κλείσει το θέμα προτού αναλάβει η καινούργια δημοτική αρχή. Ωστόσο δύο εβδομάδες αργότερα, στη δεύτερη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, η αστυνομική διαχείριση δεν θα διέφερε πολύ περισσότερο από αυτήν που είχε προηγηθεί.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Στις 22 Αυγούστου θα συνεδρίαζε η οικονομική επιτροπή του δήμου προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα της δημοπρασίας. Η κοινωνική κατακραυγή των προηγούμενων ημερών έγινε εμφανής με την απουσία διμοιριών όπως την προηγούμενη φορά. Οι συγκεντρωμένοι και οι συγκεντρωμένες επιχείρησαν να μπουν στο δημαρχείο για να ακυρώσουν τη συνεδρίαση της επιτροπής και δέχθηκαν επίθεση στην είσοδο από ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ προκειμένου να τους απωθήσουν. Παρόλα αυτά ο κόσμος παρέμεινε στο σημείο αποκλείοντας την είσοδο στο κτίριο. Κάποια από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής δεν κατάφεραν να εισέλθουν, οπότε ελλείψει απαρτίας η συνεδρίασή της αναβλήθηκε.

Ανωμοτί καταθέσεις και κατηγορίες

Τρεις μήνες αργότερα, στις 22 Νοεμβρίου του 2019, η αστυνομία καλεί τέσσερις ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων να παρουσιαστούν για ανωμοτί καταθέσεις. Δηλαδή όχι σαν κατηγορούμενοι (αρχικά) αλλά στο πλαίσιο διερεύνησης αδικημάτων που κατ’ αυτούς είχαν τελεστεί έξω από το δημαρχείο στις 22 Αυγούστου. Φυσικά τα αστυνομικά κόλπα δεν έγιναν πιστευτά, η κίνηση στοχοποίησης συγκεκριμένων ανθρώπων απαιτούσε συλλογικές απαντήσεις. Την επομένη της κλήσης γράφονται συνθήματα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού δικαιοσύνης Τσιάρα. Η Ανοιχτή Συνέλευση, η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι και το αυτοοργανωμένο αθλητικό σωματείο Βαγγελίτσα Κουσιάντζα καλούν μεγάλη και δυναμική διαδήλωση στην πόλη, ενώ την ημέρα που παρουσιάζονται οι τέσσερις καλείται συγκέντρωση έξω από το τμήμα.

Τελικά, όπως αναμένονταν, επτά μήνες αργότερα στους τέσσερις απαγγέλλονται οι κατηγορίες της “διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων”, της “απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας”, της “βίας κατά υπαλλήλων” και της “φθοράς ξένης ιδιοκτησίας”.  “Γνωρίζαμε τις επιδιώξεις της ασφάλειας και της εισαγγελίας για ποινικοποίηση της συγκεκριμένης κινητοποίησης αλλά και συνολικά του αγώνα που διεξάγεται για την υπεράσπιση των Αγράφων από τα καταστροφικά σχέδια κράτους και επενδυτών αφού οι 4 αγωνιστές είχαν κληθεί από την ασφάλεια για εξηγήσεις σχετικά με την κινητοποίηση στο Δημαρχείο, έπειτα από την υποτιθέμενη αναγνώριση τους από αστυνομικούς. Οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν πάγια τακτική του κράτους για το χτύπημα του αγώνα και την ποινικοποίηση των αντιστάσεων. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνους που έχουν κάθε λόγο για να το κάνουν. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κοινωνική σιωπή, ώστε να υλοποιούν ανεμπόδιστα τους καταστροφικούς –για την φύση και την κοινωνία σχεδιασμούς τους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της τότε η Ανοιχτή Συνέλευση.

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης

Με κεντρικό σύνθημα “Όλη η πόλη στο πόδι” η Ανοιχτή Συνέλευση διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων ενόψει του δικαστηρίου στις 4 Οκτωβρίου. Το Σάββατο 1 Οκτώβρη, στο Παυσίλυπο θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου “Η διαδικασία απελευθέρωσης της Μητέρας Γης του Λαού Νάσα” το οποίο εκδόθηκε από τον “Δυσήνιο Τύπο”, ένα κινηματικό εκδοτικό εγχείρημα της πατρινής αναρχικής ομάδας “Δυσήνιος Ίππος”. Οι Νάσα είναι ένας ιθαγενής λαός της Κολομβίας ο οποίος από το 2014 έχει ξεκινήσει μία διαδικασία που την έχει ονομάσει “Απελευθέρωση της Μητέρας Γης”, την επανάκτηση δηλαδή χιλιάδων εκταρίων γης τα οποία έχουν αρπάξει ιδιωτικές εταιρείες επιβάλλοντας μονοκαλλιέργειες ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, το βράδυ, στην πλατεία Πλαστήρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με μουσικά σχήματα της πόλης. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και διαδήλωση και ολοκληρώνονται με το κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια το πρωί της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής καλέσματα αλληλεγγύης για τα δικαστήρια έχουν εκδοθεί επίσης από τον Δυσήνιο Ίππο και τη Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών.

Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδοθεί από την ΕΛΜΕ Πειραιά και από το Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας, καθώς ο ένας κατηγορούμενος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του. Τις τελευταίες ημέρες διακινείται μία δημόσια δήλωση με τίτλο “Ήμουν και εγώ εκεί” όπου κάποιες εκατοντάδες ανθρώπων δηλώνουν ότι ήταν και αυτοί στο δημαρχείο Καρδίτσας και ότι είναι και αυτοί κατηγορούμενοι:

Κατηγορούμαστε μαζί με τους 4 συναγωνιστές μας που δικάζονται στις 4 Οκτωβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας, επειδή διαδήλωναν ενάντια στην καταστροφή και τη λεηλασία των Αγράφων. Κατηγορούμαστε για τον κοινό αγώνα που δίνουμε με τους εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22/8/2019, για να διαδηλώσουν ενάντια στη δημοπρασία, που θα διενεργούνταν από την οικονομική επιτροπή του Δήμου, δημόσιων εκτάσεων γης που προορίζονται για την εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης μεταφοράς ρεύματος από ανεμογεννήτριες στο κεντρικό δίκτυο.

Στηρίζουμε τις δράσεις του κινήματος για την υπεράσπιση της φύσης, των δημόσιων αγαθών, του νερού, του πρασίνου και των δασών που κινδυνεύουν από τις πολυεθνικές εταιρείες ενέργειας και τις εργολαβίες. Στηρίζουμε τις δράσεις που προορίζονται για την προστασία των Αγράφων από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και κάθε άλλη δραστηριότητα που σκοπό έχει να καταστρέψει τη βιοποικιλότητα και το οικοσύστημά τους.

Η στοχοποίηση αγωνιστών του κινήματος με «στημένο» κατηγορητήριο δεν δηλώνει πυγμή αλλά τον φόβο του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-κράτους-εργολαβιών-πολυεθνικών ενέργειας. Ξέρουν πολύ καλά ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών είναι ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις κι ότι οι εκατοντάδες διαδηλωτές των τοπικών κοινωνιών ενάντια στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» πολύ σύντομα μπορούν να γίνουν χιλιάδες στους δρόμους, αμφισβητώντας συνολικά την πολιτική τους, η οποία λεηλατεί τη φύση και τα οικοσυστήματα και στερεί από τις τοπικές κοινωνίες τον ζωτικό τους χώρο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οι διώξεις του κινήματος είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα για τον ενεργειακό παροξυσμό που ετοιμάζουν σε όλα τα βουνά, στα νησιά, σε όλη την Ελλάδα στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» και της κλιματικής κρίσης. Όλο αυτόν τον καιρό που μεσολάβησε από τον Αύγουστο του ’19, είδαμε μια σειρά από κατασταλτικές ενέργειες να γίνονται σε Βόλο, Τήνο, Εύβοια. Είδαμε τις εργολαβίες να πατάνε πάνω σε καμένη κυριολεκτικά γη στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές. Είδαμε το ίδιο να συμβαίνει στον Τύμπανο Αργιθέας, όπου μετά τον «Ιανό» και τις καταστροφικές πλημμύρες το βουνό έχει «ματώσει», αφού σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του υποσταθμού, όπου θα μεταφέρουν το ρεύμα οι ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι διώξεις αυτές αποτελούν την αρχή για όλους τους αγωνιζόμενους σε κάθε κοινωνία που αντιστέκεται σε αυτά τα σχέδια. Ό,τι κι αν κάνουν, δεν μας φοβίζουν! Θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε. Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος όσων υπερασπίζονται τα Άγραφα και τη φύση και καλούμε όλο τον λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτόν τον αγώνα.

Δεν μας υποκίνησε κανένας σε οποιαδήποτε πράξη, παρά μόνον η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας με όλους όσους οργίζονται στο άδικο και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

1) Aγγελοπούλου Άννα-Δ.Υ

2) Bλάχος Γεώργιος ,κτηνοτρόφος

3) Kοντοστέργιος Παναγιώτης ,Καθηγητής

4) Marcel Hognon – Καλλιτέχνης

5) Mourouzi Ανναμπέλ Ιδ. Υπάλληλος

6) Mούστος Αλέξης, Φοιτητής

7) Αγγελική Γκότση

Αγγελόπουλος Γιώργος, Συνταξιούχος

9) Αλεξάκος Φώτιος, Εκπαιδευτικός

10) Αλέξανδρος Σίνος, φοιτητής

11) Αλέξης Hognon – Μουσικός

12) Αλέξης Φερραίος ,φοιτητής

13) Αλμπάνη Μαίρη Νοσηλεύτρια

14) Αμπράζης Αποστόλης, Μηχανικός

15) Αναστασία Ντόβολου , Ηθοποιός

16) Αναστασιάδης Τάσος, Δημοσιογράφος, μέλος ΓΣ της ΠΟΕΣΥ

17) Αναστασόπουλος Στέλιος , Βιολόγος

18) Αντάρας Λάμπρος, αρχιτέκτονας

19) Αντώνης Μανωλόπουλος

20) Αντωνίου Θανάσης, ειδικευόμενος γιατρός

21) Αργυρή Ξανθοπούλου ,φοιτήτρια Ιατρικής

22) Αυγέρης Κωνσταντίνος

23) Αφέντης Ανδρέας, προπτυχιακός ηλεκτρολόγος μηχανικός

24) Βαγγέλης Παπαϊωάννου, Γεωπόνος

25) Βάγια Μπαλτούκα, ψυχολόγος

26) Βαϊνάς Παντελής- Εκπαιδευτικός,δημ.σύμβουλος Αιγάλεω.

27) Βαϊνάς Στέλιος-Φοιτητής

28) Βαΐτσα Μπριάνα

29) Βαλεντίνα Λάιου – Ηθοποιός

30) Βάνα Δημητρακάκη – Εργάτρια

31) Βαρβάρα Τραχανά, πανεπιστημιακός

32) Βασίλης Τσιράκης, συγγραφέας

33) Βασιλική Κουκλή, φοιτήτρια Καλών Τεχνών

34) Βασιλική Κρομμύδα, Μηχανικός χωροταξίας πολεοδομίας και Περιφερειακής ανάπτυξης

35) Βάτσιου Ιωάννα, ειδικευόμενη Αναισθησιολογίας ΠΓΝΛ

36) Βλάχος Λευτέρης

37) Βλάχου Κυριακή

38) Βλάχου Στεφανία, Νομικός

39) Βουρκοτιώτη Bάσω

40) Γαρίτου Βιβή

41) Γιαννάκου Ιωάννα Αγρότισσα

42) Γιώργος Δημητρακάκης – Άνεργος

43) Γιώργος Καραντώνης , καθηγητής

44) Γκαραγκάνη Αγγελική

45) Γκαραγκάνης Αναστάσιος, Εκπαιδευτικός

46) Γραβάνη Ινώ – Άρηα, φοιτήτρια

47) Γρίβας Χρήστος

48) Δάρας Δημήτρης

49) Δήμητρα Γώγουλου

50) Δήμητρα Ντόβολου – Εκπαιδευτικός

51) Δημητρακάκη Αγγελική

52) Δημήτρης Hognon – Μουσικός

53) Δημητρίου Αθανάσιος

54) Δημητρίου Παντελής, σχολικός ψυχολόγος,

55) Δώρα Μήτρα,Δημοσιογράφος

56) Ειρήνη Γώγουλου

57) Έκτορας Μπολτσής ,Αρχιτέκτων Μηχανικός

58) Ελένη Αντωνίου, φοιτήτρια ΠΘ

59) Ελένη Καναλιώτου-Λιάκου – Άνεργη

60) Ευγενία Ταξιάρχη, χημικός

61) Εύη Παπαθανασίου

62) Ζαχου Ασπασια, Εκπαιδευτικός

63) Ζερβας Δημήτρης ΕΛΝΣ

64) Ζουμπουρλής Βασίλειος Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

65) Ζωή Λαθήρα, Οδοντιατρος

66) Ηλίας Ντόβολος – Συνταξιούχος

67) Ηλιούδης Κωνσταντίνος

68) Θανάσης Παΐσης-Φοιτητής

69) Θάνος Μήτρας

70) Θεόφιλος Λιάκος – Συνταξιούχος

71) Θοδωρής Μιχάλης Μαθητής

72) Θωμάς Μπάγκος

73) Ιάσονας Παπαγεωργίου

74) Ιωάννου Γιάννης

75) Καββαδάς Διονύσης, εκπαιδευτικός

76) Κακαγιάννης Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

77) Κακάλη Κωνσταντία Βιβλιοθηκονόμος

78) Καλαμπόκας Χρήστος

79) Καλλιδώνης Νίκος

80) Καλογριαννίτη Μαρία, Εκπαιδευτικός

81) Καλταπανίδης Γιάννης, Ελ. Επαγγλεματίας

82) Καμινιώτη Μυρσίνη, Μαθήτρια

83) Καμινιώτης Παναγιώτης , Γεωπόνος

84) Καραγιάννη Παρασκευή Καθηγήτρια

85) Καραγιάννης Γιώργος Καθηγητής

86) Καραμήτρου Ελένη-Εκπαιδευτικός

87) Κατερίνα Δίπλα

88) Κατερίνα Μπολτσή, φοιτήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ

89) Κατσάρας Γιάννης,γιατρός

90) Κατσάρας Θεοδοσης-Δημοσιογράφος

91) Κατσιαμπούρα Γιάννα, επίκ. καθηγήτρια ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ

92) Κατσιαμπούρα Σούλα

93) Κατσιούλη Αναστασία – Κεραμίστρια

94) Καψούρης Χάρης, καθηγητής

95) Κερασιώτη Γκόλφω

96) Κερασιωτης Νίκος

97) Κολοβός Γιώργος Δημόσιος Υπάλληλος

98) Κολοβός Κωνσταντίνος

99) Κολοβός Μπάμπης Εργάτης

100) Κολοβός Χαράλαμπος , πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καρίτσας Δολόπων

101) Κολοβού Αγορίτσα – Εκπαιδευτικός

102) Κολοφωτιάς Νίκος

103) Κοντζιλέλου Βούλα

104) Κόρδας Ιωάννης, μάγειρας

105) Κουτσιαρίδας Κώστας

106) Κυριακόπουλος Μάνθος, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ της ΔΟΕ

107) Κων/νος Μαλέκας, Ελεύθερος επαγγελματίας

108) Κωνσταντίνα Μουρτζούδη, Εκπαιδευτικός

109) Κωσταντίνος Λιάκος – Συνταξιούχος

110) Κώστας Παΐσης – Δικηγόρος

111) Κωστής Πρεκατές βιβλιοπώλης

112) Κωστιάνης Γιώργος, Γεωπόνος

113) Λαθήρας Γιάννης-Εκπαιδευτικός

114) Λάκης Παπαντώνης , συνταξιούχος

115) Λαμπράκης Ηλίας ,Εργάτης

116) Λευτέρης Λιάκος – Εκπαιδευτικός

117) Λιάκος Απόστολος Εργάτης

118) Λιάκος Γεώργιος Συνταξιούχος

119) Λιάκος Ηλίας Συνταξιούχος

120) Λιτσιος Γεώργιος, Εκπαιδευτικός

121) Μαγδαληνή Πατρίκη, άνεργη

122) Μαζαράκη Αγγελική Εκπαιδευτικός

123) Μάκης Λιάκος – Άνεργος

124) Μάλαμα Δέσποινα, συνταξιούχος

125) Μάμαλη Ρίκα Δασολόγος

126) Μανώλη Χαρά Νοσηλεύτρια

127) Μανώλης Θωμάς

128) Μάξιμος Μαραπίδης, φοιτητής ΠΘ

129) Μαργαρίτα Σταθοπούλου, απόφοιτος ιατρικής

130) Μαρία Γιαννέλου

131) Μαρία Λιάκου – Δικηγόρος

132) Μαρία Μπικάκη, μέλος της ΚΕΔΔΑ-Κίνησης για Ελευθερίες, Δημοκρατικά Δικαιώματα, Αλληλεγγύη

133) Μαρία Πολυξένη Τσουκαλά, φοιτήτρια Π.Θ.

134) Μαρία Τανγκίροβα , φοιτήτρια Π.Θ.

135) Μαρία Χαντζή, φιλόλογος

136) Μαρούδας Αστέριος, ιδιωτικός υπάλληλος

137) Μασούρας Χρήστος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

138) Μηλιόρδου Ελένη Ιατρείο Αλληλεγγύης ΛΣΑΝ

139) Μήτρας Τάσος

140) Μητσοπούλου Όλγα-Φιλόλογος

141) Μοσχόπουλος Ορέστης Φοιτητής

142) Μουσίμπασιτς Σόνια

143) Μούστου Γαβριέλα-Δασκάλα

144) Μπαλακτσής Ευάγγελος

145) Μπαλογιάννη Εφη Συνταξιούχος

146) Μπάρμπας Δημήτρης, εκδότης “Θεσσαλίας στους Κοινωνικούς Αγώνες”

147) Μπινιωρης Νίκος, μέλος ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ

148) Μπολτσή φωτεινή

149) Μπολτσής Αποστόλης

150) Μπολώτη Παρασκευή

151) Μπουντολος Γιάννης

152) Μπούρας Στέλιος, Οικονομολόγος

153) Μπρουζιώτης Σπύρος Οικοδόμος

154) Νάνος Βαγγέλης Γεωπόνος

155) Νίκη Παΐση – Δικηγόρος

156) Νίκος Μπαλτούκας, εργαζόμενος στο μετρό

157) Νίκος Τσολάκης ,εργαζόμενος στην έρευνα

158) Νίνα Σεφεριαδου, Μετ/γος Μηχανικός

159) Νταΐρης Ηλίας Εργάτης

160) Ντάλη Ειρήνη μαθήτρια

161) Ντάλη Κωνσταντίνα, μαθήτρια

162) Ντάλη Μαρία Ιωάννα, φοιτήτρια

163) Ντάλη Παναγιώτα Ιδ. Υπάλληλος

164) Ντάλης Βασίλης

165) Ντάλης Δημήτριος Γεωλόγος

166) Ντάλης Στέλιος, δάσκαλος

167) Ντάλλης Ταξιάρχης

168) Νταμκαρέλος Στέφανος Μαθητής

169) Ντόβολου Μαρία Ιδ. Υπάλληλος

170) Ντότας Ζήσης

171) Ξένια Κουτρουμάνου

172) Ολυμπία Γαϊτανίδη, Φοιτήτρια Νομικής

173) Παντελής Μήτσιου ,ηλεκτρολόγος- μηχανικός

174) Παπαδάκης Γιώργος, αρχιτέκτονας

175) Παπαδόπουλος Δημήτρης, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας

176) Παπαευσταθίου Άννα, εκπαιδευτικός

177) Παπαζαχαρίου Ευάγγελος Συγγραφέας

178) Παπαθανασίου Αργύριος, δάσκαλος, μέλος ΣΕΠΕ Μαγνησίας

179) Παπαθανασίου Εύη , Εκπαιδευτικός

180) Παπανικολάου Θανάσης, άνεργος ηλεκτρονικός μηχανικός

181) Παπαρίζος Ιάσονας, Πολιτικος Μηχανικός

182) Παπαστεργίου Κατερίνα -Φοιτήτρια

183) Παππά Μαρία, φοιτήτρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών ΑΠΘ

184) Παρασκευά Αναστασία -Δασκάλα

185) Παραφέστα Σούλα, συνταξιούχος ΔΕΗ

186) Παύλος Ζάχος

187) Πετσίνης Αντώνης

188) Πιπινή Παναγιώτα

189) Πράντζου Γιάννα, Συνταξιούχος

190) Πρεκατές Χρήστος, οφθαλμίατρος

191) Ρέππα Ντίνα, εκπαιδευτικος, π. δημοτικη συμβουλος Αθηνας

192) Ροδάνθη Γουλοπούλου – Εκπαιδευτικός

193) Σαββουλίδη Σουλτάνα, ελεύθερη επαγγελματίας

194) Σαιτάνης Γιώργος – ιδιωτικός υπάλληλος

195) Σβεντζούρης Γεώργιος

196) Σδρόλιας Παναγιώτης, Αυτοκινητιστής

197) Σεβαστίδου Όλγα, εκπαιδευτικός

198) Σιαράς Παναγιώτης

199) Σίλια Γιασλακιώτη

200) Σιούλας Παναγιώτης, πολιτικός μηχανικός μέλος ΔΣ Σ.Μ.Τ. παρ Θεσσαλίας

201) Σιούτης Σπύρος υπάλληλος στη περιφέρεια Ηπείρου

202) Σκορδούλης Κώστας, καθηγητής ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ

203) Σκούφογλου Παναγιώτης

204) Σμήλιος Ηλίας, δάσκαλος, γ. γραμματέας Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης, δημοτ. σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

205) Σμυρνιώτη Σύλβια, Εργαζόμενη ΟΤΑ

206) Σοφία Λιοδάκη

207) Σπανού Βασιλική Καθαρίστρια

208) Σταμούλης Απόστολος

209) Στάυρου Κωνσταντίνα –Άνεργη

210) Στέλιος Αλμπάνης, επαγγελματίας οδηγός

211) Στέλλα Κορομπίλια, Κοινωνιολόγος

212) Στεργίου Βούλα Συνταξιούχος

213) Στεργίου Κωνσταντίνος

214) Στεργίου Χριστίνα Ίδ. Υπάλληλος

215) Στέφανος Δημητρακάκης – Εργάτης

216) Σφήκας Δημήτρης

217) Σωτηρία Ντόβολου, Συνταξιούχος

218) Σωτηρίου Ελένη, Κοινωνιολόγος.

219) Τάκης Βάλας

220) Ταλαχούπη Ασημίνα, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

221) Τάνης Θεόδωρος Μήτρας

222) Τάσος Αφέντης, Μετ/γος Μηχανικός

223) Τατιάνα Hognon, Φοιτήτρια

224) Τάχου Εύη, εκπαιδευτικός

225) Τελειώνης Χρήστος, σύμβουλος συστημάτων διαχείρισης

226) Τζαβέλλας Νίκος, δασολόγος

227) Τσάλα Σιλβύ, άνεργη

228) Τσάλας Δημήτρης, συνταξιούχους ΟΤΕ

229) Τσιλιάκος Γιώργιος, Τοπογράφος

230) Τσιτσιμπής Γιώργος, Δάσκαλος

231) Τσιτσιμπίκος Γεώργιος Εργάτης

232) Τσιτσιμπίκου Μαρία Νοσηλεύτρια

233) Τσόγκας Τέλης, Γεωπόνος

234) Τσολάκης Βασίλειος, ιδιωτικός υπάλληλος

235) Τσουκαλά Ρίτσα, εκπαιδευτικός

236) Τσουμπάρη Ισμήνη

237) Φαλάρα Αρετή, γιατρός

238) Φαλιάγκας Ευάγγελος, Προπονητής ποδοσφαίρου-life coaching

239) Φαλιάγκας Κωνσταντίνος, Μηχανικός

240) Φασούλας Χρήστος

241) Φούκας Θωμάς

242) Φραγκούλης Γιάννης

243) Φώτη Αικατερίνη, Δικηγόρος

244) Φώτη Αλεξάνδρα, δικηγόρος

245) Χαρισιαδη Ρόζα, μηχανικός

246) Χατζηγιάννης Ιωάννης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ Μαγνησίας,

247) Χρήστος Καλούδας ,φοιτητής

248) Χρήστος Κουτρούλης, Λογιστής

249) Χριστίνα Κορκοντζέλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ανθρωπολογίας Παντείου

250) Χρυσικού Γιαννούλα εκπαιδευτικός

251) Ψημμένου Χριστίνα

252) Ιωάννης Βιδάλης, εκπαιδευτικός

253) Τέλιου Χρύσα, καθηγήτρια Αγγλικών

254) Ξηροφώτου Ρένα, κοινωνιολόγος

255) Καρανάσιος Γιώργος, Άνεργος

256) Καρανάσιου Ελευθερία, Εκπαιδευτικός

257) Καρανάσιου Ελένη, Ιδιωτ. Υπάλληλος

258) Κεφαλληνός Δημ. Σύμβολος με Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αθήνα

259) Αμπατζή Γεωργία, εκπαιδευτικός

260) Σκούφογλου Νικόλαος, ιατρός

261) Θάνου Ειρήνη, Βιολογος- Ερευνήτρια

262)Παπανικολάου Μίμης

263) Παραθύρα Μαρία

264) Πόντος Άγγελος Ι.Υ

265) Κρεασίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

266) Σοφία Στεφανίδου, εκπαιδευτικός, ταμίας της ΕΛΜΕ, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

267) Μυλωνοπούλου Ζωή , δημοτική υπάλληλος

268) Αλεξίου Δημήτρης , Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας

269) Ξενόπουλος Κώστας,ελ.επαγγελματιας

270) Καλουδας Χρήστος, φοιτητής

271) Ζαγανίδης Μενέλαος χημικός μηχανικός

272) Δουμίτσα Νικολέτα μέλος Συλ. Φοιτητών Ηλεκτρολόγων μηχανολόγων μηχανικών ΑΠΘ

273) Θεοδωρίδη Ελίνα , μέλος Συλ. Φοιτητών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ

274) Λαμπρόπουλος Νίκος Ι.Υ

275) Μαμάτσιου Άννα ,Υπ.Διδ.Φιλολογίας

276)Ιωάννης Κολοβός , τεχνικός αυτοκινήτων

277)Μαρία Ιωάννου, φοιτήτρια

278) Moύστος Μένιος ,Δάσκαλος

279)Δεκατρής Αριστοτέλης του Νικολάου

280)Σφυρή Παναγιώτα

281) Γουλόπουλος Σωτήρης

282)Kαπράνας Γεώργιος ,πρόεδρος εργατικού κέντρου Καρδίτσας