Δυναμική διαδήλωση για τα Άγραφα.

Επικαιρότητα

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Μάρτη πραγματοποιήθηκε δυναμική διαδήλωση υπεράσπισης των Αγράφων στο κέντρο της Καρδίτσας με τη συμμετοχή 150 ανθρώπων. Είχαν προηγηθεί καλέσματα από την Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» και στα αιολικά στα Άγραφα, τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, την Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας, την αυτοοργανωμένη αθλητική ομάδα «Βαγγελίτσα Κουσιάντζα και το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία.

Αφορμή για το κάλεσμα ήταν το δικαστήριο που είχε οριστεί για τέσσερα άτομα του κινήματος το πρωί της ίδιας ημέρας, το οποίο και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας covid19.

Το μεσημέρι η αστυνομία της πόλης είχε στήσει καραούλι στον σιδηροδρομικό σταθμό μην τυχόν και εμφανιστούν διαδηλωτές από την… Αθήνα. Εν τέλει προσήγαγε, με τσαμπουκά και βία, τέσσερα άτομα, τα τρία από τα οποία ήταν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο!