Τρίτο ανοιχτό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών.

Επικαιρότητα

Τρίτο ανοιχτό κάλεσμα
(προς Αγραφιώτες, συλλόγους από Ευρυτανία και Καρδίτσα και φίλους των Αγράφων)

Σχετικά με τις Ειδικές Οικολογικές Αξιολογήσεις για τις πρώτες ανεμογεννήτριες στη Νιάλα η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υ.Π.ΕΝ παρέκαμψε τη γνωμοδοτική διαδικασία αγνοώντας τις στοιχειοθετημένες ενστάσεις που κατέθεσαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστήμονες και πολίτες οι οποίοι αντιτίθενται στο σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα. 

Σας καλούμε να συναντηθούμε ξανά για την συνδιαμόρφωση των επόμενων δράσεων. Ο αγώνας κατά των αιολικών εργοστασιών, που θα ισοπεδώσουν σχεδόν όλες τις βουνοκορφές των Αγράφων, με δρόμους και πυλώνες μέσα από δάση και δέκαδες μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα στα ποτάμια είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί απο κοινου. Όσες άδειες και αν καταφέρουν να πάρουν οι εταιρείες και όσα αφέλη και αν υπόσχονται δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουν τόσο αναίτια, λαίμαργα, βίαια και ανεπανόρθωτα αυτά τα ανέγγιχτα οικοσυστήματα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αυτό το αδιάρρηκτο σύνολο των αγέρωχων ποικιλόμορφων βουνοκορφών, ποταμών και ο κάμπος που τα περιβάλλει είναι η ταυτότητα του τόπου μας και έχουμε χρέος να την υπερασπιστούμε και να τη διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές

Όπου εκείνοι βλέπουν έρημα και χαμηλής αισθητικής αξίας οικόπεδα, εμείς βλέπουμε πνευματικούς συμβολισμούς και μια φυσική κιβωτό για το μέλλον.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 16.00
Σύλλογος Απεραντίων, Σωκράτους 26, 6ος όροφος Αθήνα(σταθμός ΗΣΑΠ/ΜΕΤΡΟ Ομόνοια)

Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών
epitropiagrafa@gmail.com

Υ.Γ. Στην Αθήνα, στις 6 Οκτωβρίου 2019, έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα πραγματοποιήθηκε η σύσταση της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών λόγω της επιτακτικής ανάγκης δημιουργίας ενός κοινού μετώπου αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.