Τί να τριγυρνά άραγε στο μυαλό τους;

Επικαιρότητα

Πριν από δύο εβδομάδες το karditsalive.net, ένα τοπικό ενημερωτικό site, φιλοξένησε ως κεντρικό θέμα ένα ανυπόγραφο  άρθρο όπου σχολίαζε την εκκρεμότητα (τόσους μήνες μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να επικυρώσει τα πρακτικά της Επιτροπής Δημοπρασίας για τα αιολικά εργοστάσια στα Άγραφα. Τί το παράξενο, όμως, είχε αυτή η ανάρτηση; Το karditsalive.net είναι ένα site το οποίο καταγράφει την επικαιρότητα χωρίς αξιολογικά σχόλια και χωρίς δημοσιογραφική έρευνα, ένα από αυτά τα πολλά που ευδοκιμούν ανά την ελληνική επικράτεια. Το να αναρτήσει ένα άρθρο για ένα τόσο «πολεμικό» για την τοπική κοινωνία θέμα, με αξιολογικά σχόλια περί «ψυχολογικής κόκκινης γραμμής που δεν υπάρχει διάθεση να ξεπεραστεί», δημιουργεί τις εύλογες υποψίες ότι κάποιοι ρίχνουν άδεια (βλέπε αόριστες προθέσεις) για να πιάσουν γεμάτα (αντιδράσεις). Και αυτοί οι «κάποιοι» δεν είναι απαραίτητα δημοσιογράφοι στο επάγγελμα. Έχουμε ξεπεράσει άλλωστε το καλοκαιρινό «αντιαιολικό σύνδρομο» του δημάρχου Καρδίτσας Τσιάκου, ο οποίος πλέον κρατάει τις αποστάσεις του και ζυγιάζει διαφορετικά τα πράγματα.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, την Πέμπτη 23 του Γενάρη που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, η Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα καλεί σε συγκέντρωση και παρέμβαση. Το σχετικό κείμενο:

Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Άγραφα θα πραγματοποιήσει μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα.

Σκοπός της παρέμβασης είναι να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της κατασκευής Αιολικών Πάρκων στην περιοχή των Αγράφων, καθώς και κατά των διώξεων που επιχειρούνται εναντίον πολιτών και αγωνιστών που εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα δημόσιας γης στις συνεδριάσεις επιτροπών του Δήμου το περασμένο καλοκαίρι.

Συνεδριάσεις που ουσιαστικά υπήρξαν άκυρες διότι δεν έλαβαν υπόψιν τους πολίτες τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν τα εκλεγμένα όργανα του Δήμου και παράτυπα τους απέκλεισαν επιστρατεύοντας και δυνάμεις καταστολής εναντίον τους, γράφοντας ιστορία στην Καρδίτσα!

Κανένα επιχειρηματικό συμφέρον δεν μπορεί να ιεραρχείται ως πιο σημαντικό από την ποιότητα ζωής της κοινωνίας, κανένας δεν μπορεί να στερήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης στους πολίτες για θέματα που τους αφορούν.

Κανένας, τέλος, δεν μπορεί ν’ αποφασίζει ερήμην τους.

Καλούμε τις συλλογικότητες, τους φορείς και τον κόσμο της Καρδίτσας να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη βεβήλωση και καταστροφή της περιοχής των Αγράφων και στην ποινικοποίηση των αγώνων.