ΦΩΤΟ / ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ, ΣΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην μεταφορά των ανεμογεννητριών στον Τύμπανο.

Επικαιρότητα

Το Σάββατο 30 Ιουλίου, ύστερα από κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Αγράφων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο του Μουζακίου σχετικά με την μεταφορά των ανεμογεννητριών στον Τύμπανο. Αποφασίστηκε να καλεστεί συγκέντρωση την Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στο δημαρχείο Μουζακίου, με το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα συγκέντρωσης σε περίπτωση που η διέλευση των οχημάτων ξεκινήσει εκ νέου. Από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση εκδόθηκε δελτίο τύπου.


Σε μια μαζική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου οι φορείς από την περιοχή εξέφρασαν και με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους, στο επιχειρούμενο έγκλημα στον ορεινό όγκο της περιοχής το οποίο παίρνει σάρκα και οστά με την έναρξη της διέλευσης των οχημάτων τα οποία μεταφέρουν εξοπλισμό και τμήματα των Α/Γ τα οποία προορίζονται για την περιοχή του Τυμπάνου. Στη σύσκεψη αυτή στην οποία συμμετείχαν δεκάδες φορείς και άλλες συλλογικότητες, μετά την εισήγηση από τον Β. Ελευθερίου ακολούθησαν τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων. Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων προτάθηκε και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο σημείο διέλευσης των, τεραστίου μεγέθους, φορτηγών εντός της πόλης του Μουζακίου της Τρίτη 02/08 στις 19:00 με το ζήτημα της ώρας να παραμένει ανοιχτό και να ενδέχεται να ετεροπροσαρμοστεί σε περίπτωση που η διέλευση οχημάτων ξεκινήσει εκ νέου. Αποφασίστηκε επίσης και η συμμετοχή στην κινητοποίηση η οποία διοργανώνεται από φορείς την Κυριακή 07/08 στην πλατεία της Φυλακτής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του αγώνα εξακολουθεί να είναι η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και οι επιχειρούμενες, εκεί, «επενδύσεις».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εξής: Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, Παράρτημα Καρδίτσας του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Παράρτημα Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (Σ.Μ.Τ.), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Καρδίτσας, Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, Ε.Ο.Α.Σ.Καρδίτσας, Ε.Ο.Α.Σ.Τρικάλων, Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., Μορφωτικός Σύλλογος Μαυροματίου, Μορφωτικός Σύλλογος Κρανιάς, Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, Σ.Α.Ο.Χ. Τρικάλων, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αργιθέας, Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Μουζακίου, Εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων της περιοχής, Εκπρόσωποι Μορφωτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα, Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων.