Κυκλοφορεί το 7ο τεύχος του περιοδικού “Εραστές των Αγράφων”.

Επικαιρότητα

Το έβδομο, καλοκαιρινό τεύχος των Εραστών των Αγράφων κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στην Καρδίτσα και σιγά-σιγά και σε διάφορα χωριά των Αγράφων. Αφήνουν πίσω το 60άρι δημοσιογραφικό χαρτί της εφημερίδας και συναντούν το 100αρι σαμουά χαρτί μίας νέας περιοδικής έκδοσης φιλικής για βιβλιοθήκες, ντιβάνια, πρωινούς καφέδες και μεσημεριανή ραστώνη στην αυλή κάτω από την μουριά.

Ξεκινάμε από τα ποτάμια στα ορεινά που έχουν γεμίσει με σωλήνες μικρών υδροηλεκτρικών εργοστασίων και φτάνουμε στον θεσσαλικό κάμπο όπου επιχειρούμε μία πρώτη ψηλάφηση του υδατικού προβλήματός του. Αναζητούμε τα ίχνη της ιστορίας του αγροτικού τοπίου αλλά και την ιστορία των ευρωπαϊκών δασών και της δασικής τους διαχείρισης. Διαπιστώνουμε ότι η ιστορία του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα είναι η ιστορία των αυτοκινητοδρόμων. Η Καροπλεσίτικη Λέσχη Δράσεων μας εξηγεί γιατί σε ένα χωριό των Αγράφων οι άνθρωποί του παλεύουν ακόμα για το αυτονόητο, τους δρόμους πρόσβασης. Και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάλιος μοιράζεται σκέψεις μέσα από το περιβαλλοντικό ρεπορτάζ.

Το περιοδικό μπορείτε να το βρείτε σε σταθερά σημεία διανομής στην Καρδίτσα και σε χωριά των Αγράφων, στον Βόλο, στην Λάρισα και στην Αθήνα. Για ταχυδρομική αποστολή μέσω της υπηρεσίας αντικαταβολής των ΕΛΤΑ, επικοινωνήστε στο email erastestwnagrafwn@gmail.com.