ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ.

Ενημερωτική εκδήλωση στο Νεοχώρι για τον αγώνα προστασίας των Αγράφων.

Επικαιρότητα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στον αγώνα προστασίας των Αγράφων διοργανώνει το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου, στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα, η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Όπως μας ενημερώνει το δελτίο τύπου της Επιτροπής ομιλητές θα είναι:

– Ο Θωμάς Κώτσιας, γεννημένος για μεγαλωμένος στη Βαλαώρα των δυτικών Αγράφων και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών, θα μιλήσει για τη σημασία, το νόημα και το περιεχόμενο αυτού του αγώνα, για το πόση αξία έχει για εμάς τις επόμενες γενιές η φύση και η μνήμη των Αγράφων να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

– Ο Πάνος Φωκάς, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπιση πολλών ζητημάτων που αφορούν την προστασία των αγραφιώτικων βουνών, θα μιλήσει για όλες τις νομικές εξελίξεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα.

– Ο Γιώργος Καραβίδας, από την Αργιθέα, μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, θα μιλήσει για το ζήτημα των αρνητικών επιπτώσεων που προκύπτουν από την κατασκευή μικρών υδροϋλεκτρικών φραγμάτων στα ποτάμια, σε μία χρονική στιγμή όπου οι σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης είναι πολλές δεκάδες και αφορούν πολλά ποτάμια και ρέματα της περιοχής.

Συντονιστής στη συζήτηση θα είναι ο Χρήστος Φασούλας, επίσης μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων. Η ενημερωτική αυτή συνάντηση έχει σκοπό να συζητιούνται όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή μας και τους τόπους που αγαπάμε και όχι να είμαστε έρμαια μίας γραφειοκρατικής διαδικασίας που ουσιαστικά μένει απόμακρη ή και άγνωστη στους ανθρώπους. Επίσης, έχει σκοπό αναδείξει ότι, στη σημερινή ειδικά συγκυρία, αυτός ο φυσικός «πλούτος» πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτος από την αρπακτικότητα των εταιρειών, για το κοινό καλό και συμφέρον όλων.