Εκδήλωση στο Σχηματάρι για τον συντονισμό του αγώνα.

Επικαιρότητα

Το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου, στο Σχηματάρι της Αττικής διοργανώνεται μία σημαντική εκδήλωση για την οργάνωση του αγώνα υπεράσπισης των Αγράφων. Με το καλοκαίρι να είναι μπροστά μας, λίγες εβδομάδες προτού οι αγραφιώτες και οι αγραφιώτισσες ξαναπάρουν τον δρόμο για τα χωριά τους μετά το ξεχειμώνιασμα, η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών, μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους, πήραν την πρωτοβουλία για μία εκδήλωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις που αφορούν τα αγαπημένα μας βουνά, συζήτησης για την ενεργειακή κρίση και συντονισμού της παρουσίας μας τους επόμενους μήνες στα πεδία αγώνα που παραμένουν ανοιχτά και κρίσιμα.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Αποστόλης Καλτσής, βιολόγος και μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο Ιωάννης Θέος, μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων, ο Χρήστος Φασούλας, οικονομολόγος και μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και η Γιώτα Σταθά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του Ομίλου ΔΕΗ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών, τον Σύλλογο Απανταχού Βραγγιανιτών “Ο Αη Γιάννης ο Θεολόγος”, τον πολιτιστικό σύλλογο Κουστέσας Βραγγιανών, τον πολιτιστικό σύλλογο Δεντριωτών, τον πολιτιστικό σύλλογο Βαλαρίου, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και το Συντονιστικό Αθήνας για τα Άγραφα.

Το πρωί της Κυριακής, λοιπόν, όσοι και όσες βρισκόμαστε στα γύρω χωριά ή στην Αθήνα, δίνουμε ραντεβού στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου των Απανταχού Πετριλιωτών στο Σχηματάρι, στην οδό Τανάγρας.