Ανακοίνωση της Ανοιχτής συνέλευσης για την παρέμβαση στον Τύμπανο.

Επικαιρότητα

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, που στηρίξανε την κινητοποίηση στον Τύμπανο, ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή των ΑΓΡΑΦΩΝ, αλλά και ενάντια στην καταστροφική, καπιταλιστική, «πράσινη» ανάπτυξη συνολικότερα. Η καρδιά του κινήματος για ΓΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, κτύπησε στο βουνό, στη θέση «Αέρας – Αφεντικό», των δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, στο γνωστό και ως «αιολικό Τυμπάνου». Εκεί, πρόσφατα, παρά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το δυτικό τμήμα του θεσσαλικού κάμπου, την Καρδίτσα και τα γύρω χωριά, καθώς και τις ορεινές περιοχές των Αγράφων και της Αργιθέας, η «ΔΕΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., αντί όπως ευαγγελίζεται, να διαθέσει μηχανήματα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, επέλεξε να ξεκινήσει εργασίες κατασκευής συνοδών έργων βιομηχανικής εγκατάστασης παραγωγής αιολικής ενέργειας, ενός δηλαδή υποσταθμού, μέσης τάσης στη θέση «Διάσελο – Προφήτης Ηλίας».

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασής μας στο βουνό, περάσαμε από το χωριό Δρακότρυπα, ώστε να συζητήσουμε συλλογικά στην πλατεία του χωριού, για τα όσα συμβαίνουν στο βουνό. Εκεί, προκληθήκαμε, σωματικά και λεκτικά, από τον κοινοτάρχη του χωριού και από διάφορα τσιράκια του, οι οποίοι μαίνονταν εναντίον μας, καθώς, έπαιρναν θέση υπέρ των ανεμογεννητριών. Για εμάς, είναι ξεκάθαρο, πως τέτοιου τύπου κινήσεις, είναι ακόμη μία επιβεβαίωση, του ότι οι συγκεκριμένοι, βρίσκονται υπό την σκέπη των εταιριών και των συμφερόντων που παίζονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή και αποτελούν το μακρύ τους χέρι στο βουνό. Μια εικόνα όμως, που δεν εκφράζει το σύνολο των κατοίκων του χωριού, αλλά φυσικά, όσων θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα. Αυτών, που οικειοποιούνται πλήρως την περιοχή ως ιδιοκτησία τους και αδιαφορούν, για τις ανεπανόρθωτες συνέπειες της επιφερόμενης καταστροφής των Αγράφων. Από τη μεριά μας, ένα έχουμε να πούμε. Καμία απειλή δεν μας αγγίζει και τέτοιου τύπου συμπεριφορές δεν μας τρομοκρατούν. Και γι αυτό, δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την υγεία του τόπου μας, τη γη, τη ζωή και την ελευθερία και να αποτελούμε τροχοπέδη στη λεηλασία τη φύσης από το κράτος και το κεφάλαιο.

Χαιρετίζουμε, τον αγωνιζόμενο κόσμο στην Κεφαλονιά, όπου τα φορτωμένα με ανεμογεννήτριες φορτηγά υποχώρησαν, κάτω από την κινητοποίηση του κόσμου. Στους καιρούς που επιχειρείται ο κοινωνικός κανιβαλισμός, η ιδιώτευση και η κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων, να σταθούμε όρθιοι και όλοι και όλες μαζί να συνεχίσουμε τόσο τον αγώνα μας ενάντια στην επιχειρούμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στ’ Άγραφα, όσο και συνολικότερα τον αγώνα μας, ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή του φυσικού κόσμου.

ΑΙΟΛΙΚΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ – ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη» ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα

anoixthsyneleysh@gmail.com

*Συνέλευση κάθε Πέμπτη 9:00 μ.μ. στο εργατικό κέντρο